lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, samat kujeet

Meillä vuosi vaihtui hevosten puolesta rauhallisissa merkeissä. Ykä ei hirveästi välittänyt raketeista, ja oli tuttuun tapaan yönsä ulkona. Itsellä oli kuitenkin sen verran riehakkaampi uusi vuosi, joten suosiolla jätin tänään menemättä tallille.

Kävin aattona ratsastamassa kevyesti kentällä askellajit läpi. Nyt kun pakkaset tulivat ilman lunta, kenttä on kohtuullisen kova, joten mitään vauhdikasta treeniä ei tällä hetkellä pystytä tekemään. Tehtiin siis nopeita siirymisiä käynnistä raviin ja käynnistä laukkaan, ja Ykä olikin aivan sairaan kiva ratsastaa! Se usein tuppaa jossain kohtaa ratsastusta vähän jännittymään, mutta tuolloin se malttoi keskittyä tekemiseen koko ajan, se oli rennon ja tyytyväisen oloinen suorittaen mielellään.Tästä voidaankin hypätä aasinsillalla meidän ensi vuoden suunnitelmiin. Jos vain rahatilanne sallii, haluaisin aloittaa valmentautumisen edes pari kertaa kuussa. Nythän meillä menee ihan mukavasti, mutta koskaan ei ole pahitteeksi, jos joku kokeneempi seuraa meininkiä ja antaa neuvoja vielä parempaan suorittamiseen. Olisi tietty hauska käydä ihan parit kisat kääntymässä, meillä kuitenkin tallilta saa helposti kyydit lähialueelle, joten yksinkään ei tarvitsisi lähteä. Koulupuolella ehkä jotain helppoja luokkia ja esteille jos vielä uskalletaan, olisi ehkä alle 80 cm luokat sellaisia, että uskaltaisin vielä mennä. Itsellä on kuitenkin kiitettävästi aikaa siitä, kun viimeksi olen radoilla ollut.


Toinen kehitysalue on meidän keskinäinen suhde. Tällä hetkellä homma toimii sielläkin puolella, mutta luottamusta ei voi koskaan rakentaa liikaa. Erityisesti haluaisin lisätä meidän maastakäsin työskentelyä, ihan tavallisia arkipäivän asioita. Väistämistä, taluttamista, karsinakäyttäymistä yms, jotta yhteiselo helpottuisi entisestään. Ykä on kuitenkin herkkä hevonen, ja sen kanssa joutuu välillä käyttämään paljon aikaa, jotta se uskaltaa tehdä asioita.
Huomenna aloitetaan siis näillä asioilla, hyvää uutta vuotta myös teille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitokset kommentistasi!