lauantai 5. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen valmennus ikuisuuteen...

... ja kyllä teki hyvää! Sain taas uusia näkökulmia ratsastamiseen, ja neuvot on toimineet nyt pari päivää myös yksin ratsastaessa. Tehtiin oikeastaan vain käyntiä ja ravia, tänään otin vasta laukat harjoituksiin mukaan. Haettiin mahdollisimman pitkää kaulaa alas, sekä aktiivisia takajalkoja. Ykällä on luonnostaan aika kova ryhti edestä, ja se jää helposti todella lyhyeksi selkä alhaalla.
Tehtiin siis ihan taivutuksen vaihtoa puolelta toiselle, tavoitteena saada myös suoristusvaihe pysymään alhaalla. Alkuun tehtiin näitä ihan pysähdyksestä, ja pikkuhiljaa jatkettiin ihan käynnissä. Oikealle Ykä on ollut aina huonompi, ja on sinne vielä todella vahva, mutta sitkeästi kun irrottelee ja taivuttaa, se kyllä tulee sieltä.
Muutamien pohkeenväistöjen ja takaosan siirtelyn jälkeen poni vain napsahti ja kas - mulla oli kevyt hevonen edestä, joka kulki selkä ylhäällä ja niska alhaalla. Ero oli ihan mieletön, ja kyllä ratsastajaa hymyilytti paljon! Harmittaa, ettei mulla ollut kuvaajaa mukana, ero oli niin iso.

joulukuun fiilistelyä, tästä siis kaulaa reippaaaaasti alaspäin haettiin
Tänään otin sitten tosiaan laukan harjoitukseen mukaan. Alkuun ihan vain käynnissä hain rentoa kaulaa ja pienillä raipankosketuksilla takajalkoja hieman aktiivisemmiksi. Siirsin raviin vasta, kun käynti alkoi sujua, ja laukatkin vasta ravin jälkeen. Ja jälleen, laukka pyöri aivan eri tavalla, hevoselle tuli säkään ainakin 20 senttiä lisää, oikein tunsin, kuinka ne takakoivet työnsi laukkaa eteenpäin.

Loppupäivä menikin sitten Helsinki Horse Fairissa, pari viimeistä tuntia pyörittiin valmentajan kanssa, mutta tällä kertaa mukaan ei tarttunut kuin yksi kouluhuopa, musta Eskadron. Meillä on niin isot siivet ja pitkät paneelit, ettei muut huovat meinaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitokset kommentistasi!